A gimi eleje-közepe körül lett először saját szobám. Hatalmas boldogság volt, az összes kreativitásomat beletettem. Emlékszem, akkortájt voltam párszor Görögországban és beragadt nálam a tipikus “görög kék”. Olyan is lett a szobám dizájnja és amióta ezen a cikken gondolkodom, ötletem sincs, hogy honnan és milyen festéket szerezhettem 25 évvel ezelőtt. Visszagondolva meglepően jól lehetett dolgozni vele és nagyon szépen fedett. A kék polcaim sokáig elkísértek. Utána, valahogy mindig evidens lett, hogy először azt gondoltam át egy-egy lakásváltásnál – és volt belőle nem kevés – hogy mit-hogyan tudok felfrissíteni, átalakítani.

De, hogy szerintem, miért érdemes bútort festeni?

Ökológia szempont

Sokkal ökologikusabb megoldás megmenteni, felújítani valamit, mint kitenni a lakásból és újat venni helyette. Persze, a lakások méretei, adottságai különbözőek, de általában a bútorokkal is elég kreatívan bánok. A gyerek pelenkázója nálunk némi ráncfelvarrás, átfestés után simán kiköt az előszobában komódként.

Szabadság

Igen, ez is nagyon fontos nekem. Mint a divatban, úgy a lakberendezésben is mindig más az uralkodó trend. Hogy csak egy példát mondjak, ami nekem szomorú is egyben: tavaly, amikor rettenetesen beáztunk, a felújításnál a lányok szobájába kellett volna egy négyzetméter parketta, de égen-földön nem találtam meleg tónusút, mert most a hideg a divat. Ezért viszont a teljes szobában le kellett cserélni a
parkettát és az amúgy még teljesen jó állapotú parkettát fel kell szednünk. Ez a helyzet nálam a bútorfestéssel is. Egyáltalán nem biztos, hogy ami épp kapható a boltokban, az megegyezik a család ízlésével.

MÉg messze nem vagyok kész az egész projekttel, de jól haladunk és elképesztő, emnniyt dobnak a lákáson az új színek. Egyáltalán nem bántam meg, hogy ezt az utat választottam, még ha munka- és időigényesebb is, nekem megéri!

A teljes cikket az Annie Sloan Magyarország oldalán tudjátok elolvasni!