Mit riasztó! Egyenesen illatos testpermet.

Volt már spray receptem (itt egy jó kis videón meg is nézhetitek pontosan hogyan is kel elkészíteni), de a változás most itt az, hogy víz helyett aromavizet fogunk használni és jó lesz. Sőt, nagyon jó.
A narancs és a rózsavíz elképesztően üdítő nagy hőségben, valamelyiket mindig tartok itthon. A sima citromos vizet is meg szoktam löttyinteni vele.
De limonádéba is kiváló. Erről is szívesen írok később, most csak azért írtam elöljáróban, hogy szerintem vegyétek meg bátran, el fog fogyni.

És akkor jöjjön a recept:

• 1 rész vodka (lehet gyógyszertári alkohol is)
• 5 rész aromavíz (rózsa, narancsvirág, borsmenta, kamilla)
• 30 csepp illóolaj – citrom, levendula, menta mondjuk, de az illóolajok teljes listáját és a figyelmeztetéseket a tavalyi bejegyzésben megtaláljátok (mehet vegyesen, ha bizonytalan vagy az arányokban, illat alapján lehet érezni, melyik mennyire erős, én maximum 3 féle illóolajat tennék bele)

Azonnal lehet használni a kencéket?
Igen, akár azonnal kenheted és fújhatod, DE sokkal jobb 1-2 nap állás után, mert jobban összeérnek az alapanyagok!

Hogyan tároljuk a kész kencéinket?
Ha a bázisolajos receptet választottad, akkor sötét üveget válassz, melynek szűk a nyaka, nehogy a minősége romoljon, és érdemes fénytől védett, hűvös helyen tartani, akár a hűtőszekrényben.
Ha az aromavizes permetet készítetted el, akkor azt nem muszáj a hűtőben tárolni, de ha a nyári melegben azt szeretnéd, hogy jó hűvös legyen, akár be is teheted a hűtőbe.