Eddig mindig az eper bűvöletében éltem, a málna nem dobogtatta meg annyira szívemet. De idén valami átfordult és ráadásul annyira finom málnát is kaptam, hogy egy ültő helyemben meg tudtam volna enni az egész dobozzal. De miután a lányomnak ígértem egy extra rózsaszín levest, ezért nem pusztítottam el mindet, hanem csináltam egy isteni málnakrémlevest.
Tejet nem ehetek, így csak épp megkóstoltam, de miután a többiek egy pillanat alatt beporszívózták, ezért a szezonalitás és a húsmentesség jegyében bátran megosztom veletek is. Anyag az van benne, nem is kevés…
Hozzávalók:
- ½ kg málna
- 1.5 deci magas zsírtartalmú tejszín (Cserpest használtam, annak 30%…no comment)
- 4-5 deci tej
A málnát megmostam, majd botmixerrel pürésítettem, hozzáöntöttem a tejszín és atejet, majd átszűrtem, hogy ne legyen benne mag.
Ennyi.
Ha nem rögtön fogyasztjuk és pár órára betesszük a hűtőbe, tegyünk hozzá pár szál mentát, istenien feldobja az egészet.