Mesekavics festőkészlet

Szívesen festek én is kavicsot, de ismerem magamat, amíg azt a pár dolgot is összeszedném ami tényleg kell hozzá, meg kikísérletezném, mit-hogyan, több időm, meg pénzem menne rá, mint feltétlenül szükséges. Pedig tényleg érdekel, szívesen el is bíbelődünk vele a gyerekkel, de erre most én mondom azt, hogy köszi, hogy a kezembe adjátok a kezdőkészletet, így sokkal kisebb a hibalehetőség  és lelkesebben állok neki.

mesekavics_festokeszlet_ok0.jpg

 Itt találod!

CathUp Figures – élj vele szabadon

          Mi volt az oviban/isiben?
          Seeeeemiiiii……………

Ugye ez nagyjából mindenkinek megvan, ha máshonnan nem, onnan, amikor mi válaszoltuk ugyanezt a szüleinknek. Tény, hogy ez a kérdés szinte a legkevésbé hatékony módja annak, hogy megtudjuk, mi történt a szemünk fényével, amíg nem velünk volt. Főleg akkor, ha még valami konfliktus, szorongás is lapul a háttérben. A kicsiknek rengeteget segíthet a felidézésben és a feldolgozásban, ha leválaszthatják magukról az eseményeket és mondjuk eljátszhatják őket. Ez a nagyon ötletes és egyszerű, kartonbábúkat, filctollakat tartalmaz készlet ebben segíthet szülőnek-gyereknek egyaránt.

doboz_tartlma.jpg

 

Itt találod! 

Marbuschka: A Csillag kaland

A Marbuschka játékok világa teljesen lenyűgöző. Jó rájuk nézni és imádom, hogy fából és papírból készülnek. Nagyon igényesek, nagyon ötletesek. Kicsiknek a Csillag kaland című játék nagyon finom segítség az esti rutinban az elcsendesedés segítéséhez.

csillagkaland.jpg

Itt találod!

Papírgyöngy készítő

Jó, hát lehet azon vitázni, vajon egy műanyag izé mennyire öko, de szerintem ez azért elég ötletes. Lányos anyukáknál jellemző a hosszú téli estéket átszövő gyöngyfűzés szakkör, én bírnám, ha ezzel tekergetnénk előtte a papírgalacsinokat és szerintem a lányomat is elvarázsolná.

papirgyongy.jpg

 

De nem csak ez az egy érdekesség van, érdemes átböngészni a ZöldPolc vonatkozó gyűjtőoldalát, fiúknak-lányok, kisebbeknek, nagyobbak is vannak ötletes játékok.

Makedo játékok

Egy ilyen összeállításból kihagyhatatlan a MAKEDO. Az egész játékcsalád az újrahasznosítás jegyében jött létre és maguk a játékok is könnyedén szétszerelhetők és újra összerakhatók, „ökolego”, kábé.

makedo1-640x640.jpg

Itt találod!