Sosem gondoltam volna, hogy egyszer örülni fogok a hidegnek, de most kimondottan jól esik, hogy reggel összehúzza a bőrömet az arcomon  a hideg  levegő.

Így már azért kicsit könnyebb a karácsonyra gondolni, mint abban a lágy 20 fokban, ami az elmúlt időszakban volt.

Jó pár éve sikerül elkerülnöm az ünnep előtti őrületet és idén is ezt tervezem. Persze készülődni, jó, nekem ilyenkor a legkedvesebb az, hogy pár baráti társasággal mindig ebben az időszakban találkozunk újra. Engem ezek a találkozások tökéletesen ráhangolnak az ünnepre, minden évben várom őket.

Adventi naptár és koszorú ügyekben pedig szeretem az egyszerűséget, a jó ötleteket, idén két olyan újdonságot is találtam, amelyek izgalmasak.

Különleges üvegek

Az első Panyi Zsuzsi különleges adventi koszorúja újrahasznosított üvegből (ez az egy a cím ellenére nem naptár, hanem koszorú, de miután nem lesz külön koszorús írás, ezért ide tettem). Egyrészt nagyon szép és letisztult, másrészt azon túl, hogy eleve újrahasznosított üvegből készül, akárhányszor újra is használható. Szeretem az ilyen átgondolt dolgokat.

karacsony-fekete2.jpg

 Itt leled!

Ötletes gasztrotipp

A másik nagy kedvencem egy fűszeres adventi naptár a Fűszerésztől.  24 meglepetésfűszer számozva, adott fűszerhez receptötlettel. Már alig várom, hogy kibontsam az elsőt. (Kemény önfegyelemre volt szükségem, hogy most az írás kedvéért nem tépjem fel az első pakkocskát…)

fuszeresznaptar.jpg

Itt leled! 

A kislányomnak idén szerintem mesekalendáriumot készítek, minden napra egy mesével. Arra gondoltam, úgy válogatom a meserészleteket, hogy esetleg kiderüljön, melyik könyv állna a szívéhez közel és akkor az várhatná a fa alatt.

Mókák gyerekeknek

A mesekalendárium lényege, hogy 24 meserészlet kerül valami helyre kis tárolóba és azt lehet este, vagy amikor jól esik felolvasni.

Szeretem még az Időtetrisz könnyen és gyorsan elkészíthető papírgurigás megoldását is, de kétségtelen, hogy az adventi meglepetéskártyák továbbra is kedvenceim.

papirhenger_kesz_001.jpg

A papírgurigák leírását itt, az meglepetéscetlikét itt találjátok!

Egyszerű tippek

Ötletadónak, inspirációnak pedig összegyűjtöttem még pár egyszerű és kevéssé környezetterhelő darabot mindenki próbálkozzon vérmérséklete szerint.

Egyszerű, borítékos megoldás, kicsit több színnel a mesekalendárimunak is jó lehet.

boritekok.jpg

 

Hasonló megoldás:

zaszlok.jpg

Egyik kedvencem: napi kedves üzenetek egy befőttesüvegben:

befottesuveg.jpg

Leírás és letölthető sablon itt!

Egyszerű kis vászonzsákok

vaszon.jpg

Ízléses papírzacsik

papirzacsko.jpg

Papírzacsik egy kicsit másképp

papirzacsko2.jpg

Picinyke gyufásskatulyák

gyufasskatulya.jpg

 

Ééééssss a matatósból az aktuális kedvencem: letölthető, hajtogatható kicsi házak. Idén nem érzem magam elég felkészültnek a feladathoz, de szerintem lementem magamnak.

kishazak.jpg

Leírást és letölthető sablont itt találtok!

Ha valaki idén is nekirugaszkodna, ne hagyjon ki a jóból, mindenképpen küldjön fotót :)!

Kellemes készülődést mindenkinek! No idegbaj, maximum slow!