A bogyós gyümölcsök mellett most ez a fő favorit pár napja. Az aktuálisan kedvenc piacom isteni kukókat kaptam, úgyhogy beindult a szezon. A kukorica is az az étel, amit nem szerettem mindig, de pár éve hatalmas kedvenc.

A férjem mindenképpen ki akarta próbálni ezt a mikrós változatot, én nem vagyok meggyőződve róla persze, de tény, hogy nagyon keveset használjuk, villámvacsinak viszont tökéletes és hát energiatakarékos is lenne, ha bátran merném használnia mikrót. De maradjunk annyiban mindenféle győzködés nélkül, hogy én nem merem.

kukopecset.jpg

Na, de nekem nem is a mikrós varázslás jött be igazán, hanem a kukorica és a fűszervaj románca.

Jujj. Zseniális! Sajnos vajat csak nagyon korlátozottan ehetek, így váltottam fűszeres olívaolajra, de úgy is mámoros. Persze aki bírja és szereti a vajat, annak nem kérdés.

A recept annyi, hogy a vajba/olajba keverjünk chilit ízlés szerint. Plusz én dobtam hozzá némi adalékmentes grillfűszert.
Aki nem szereti a csípőset, kísérletezhet egyéb fűszerekkel is persze.

Ezzel a vajkrémmel, olajjal kenegessük a már kifőtt kis kukoricánkat és élvezzük. Nagyon.

Ha szeretnél még több ilyen egyszerű receptet nyárra, akkor jó szívvel ajánlom Ökoanyár című online tanfolyamomat. Ha érdekel a minimalista utazás, pár egyszerű és egészséges nyári recept, és a naptejekről, napvédelemről is tanulnál kicsit bővebben akkor itt vásárolhatod meg “Ökonyár” című kurzusomat.