A múlt héten éppen erre voltam rákattanva, a sütőtökre pedig egész ősszel, nagyon kemény addikcióm van, terápiába kellene vinnem azt hiszem. A mostani recept alapötletét Vrábel Krisztina adta egy Nők Lapjás receptjében, de a spenótot leváltottam mángoldra és néha tettem bele tejszínt, néha nem. Megmondom őszintén, a tejszín nélküli verzió nekem most egy kicsit jobban bejött. Most használjuk azt az alapanyagot, amihez könnyebben hozzájutunk.

A gnocchi elkészítésében  a Street Kitchen videója jó sorvezető lehet.

Mamma mia! Itt a carbonara gnocchi!

Amíg főtt a nudli kevés vajon megpároltam a mángolodot és a végén hozzáadtam két gerezd fokhagymát, sóztam, borsoztam. A kifőtt nudlikat rádobtam a mángoldos alapra és összepirítottam. A nudlikat mindenképpen érdemes kicsit megpirítani, mert úgy sokkal finomabb.

Húsmentes hétfő: ha egy héten egyszer húsmentes napot tartunk, annyival csökken az ökológia lábnyomunk, mintha hibrid autót vezetnénk.