Alapvetően nem szeretem nagyon a hideget, de most valahogy nagyon vártam. Szeretem a tél illatait és a sütőtök biztosan az első tíz kedvenc között van.
A mostani abszolút kedven ez a sütőtökös csoda, minden alkalommal az ebédlőasztalra zokogok a boldogságtól, annyira finom.

Hozzávalók:

  • egy közepes tököcske
  • Egybirsalma
  • 10 deka fetasajt
  • kevés vaj
  • kakukkfű

Az eredeti recept hagymát is ír, de ezt egy kicsit átalakítottam.
A tököt és a birsalmát meghámozzuk és felkockázzuk. Ez ennek  a receptnek a leghúzósabb pontja, mindkettő igen kemény és nehezen kezelhető. De ha ezen túl vagyunk, akkor már nem lesz semmi nehézség.
A tököt és a birsalmát egy kis vajon gyorsan összesütjük, közben meghintjük bőven kakukkfűvel. Ha elég kis kockákra vágtuk, hamar fognak puhulni.  Ha megpuhult, rámorzsoljuk a fetát és már tálalhatjuk is.
Én most két különböző íz élményben is utazom. Ha kapok hokkaido tököt, akkor lágyabb, gesztenyésebb ízű a végeredmény, ha klasszikus sütőtökkel csinálom, akkor kicsit édeskésebb.

Miért húsmentes hétfő? A húsfeldolgozás ökológa lábnyoma nagyon nagy és sokkal több húst fogyasztunk, mint őseink. Heti egy nap hús nélkül nagyban csökkenti az ökológia lábnyomunkat és az egészségünknek is jót tesz, érdemes bevezetni!