Egy ideje rá vagyok csavarodva a növényi olajokra. A szőlőmag olajos sikersztori után kipróbáltam pár receptet az arcápolásban is.

A sminklemosóra viszont mindig is eléggé háklis voltam, nem szeretem a tejeseket, mert idegesít, ha bármilyen nyák marad a bőrömön. Plusz azt sem szeretem, ha a szemfestékkel együtt a szempilláimat is ki kell masszíroznom ahhoz, hogy lejöjjön a festék.

Rég olvastam már, hogy a szőlőmag olaj kiválóan leviszi a szemfestéket, még a vízállót is, de elég lassan esett le, hogy ugyanaz a szőlőmag olaj, ami a konyhapulton van, és az allergiámra szürcsölgetem, erre is jó lehet.

olaj_1.jpg

Először a tiszta olajjal próbálkoztam, ahogy több helyen is írták. Teljesen jól működik, de megint 30 percig enyhén homályosan láttam a finom olajfátyoltól ami valahogy szemem elé került.

Az eredeti elképzelésem amúgy is az volt, hogy kétfázisú szemfestéklemosót csinálok majd valahogy az olajjal, ezért aztán a kezem ügyébe akadó levendulavízzel felöntöttem egy 100 millis kis gyógyszertári üvegcsét úgy, hogy egy szűk ujjnyi helyet hagytam a tetején és ide öntöttem egy kis szőlőmag olajat .

Hozzávalók:

  • 100 millis sötét üvegcse
  • víz
  • 2 evőkanál szőlőmag olaj (vagy egyéb növényi: olíva vagy végső esetben napraforgó is jó

Használat előtt össze kell rázni.

És lőn. Eldurrant az agyam. Mert egy mozdulattal lejött a teljes pinga. A biztonság kedvéért még egyszer áthúztam a vattapamacsot a a szempillákon, de nem volt rá feltétlenül szükség.

És hogy miért durrant el az agyam? Két okból. Az egyik, hogy miért nem próbáltam ki ezt korábban, a másik, hogy mennyi csiribiri kotyvalékot adnak el nekünk sok pénzért, miközben egy egyszerű és olcsó, 2 perc alatt elkészíthető recept is tökéletesen működik, amiben ráadásul csak olyan dolgok vannak, amiről pontosan tudom, hogy micsodák.

Próbáltam képileg dokumentálni, de nem sikerült, ezért egy ilyen előtte fotót tudok csak felmutatni. Illetve a két vattapamacsot, az elsőn a sima szőlőmag olajos lemosás eredménye látható, a másodikon a vizes kutyuléké. Én most levendulavizet használtam, de a sima víz is tökéletesen működik.

fullsizerender.jpg

szolomagolaj_lemoso.jpg

img_2115.jpg

Bonus track: a kislányomnak nagyon sűrű, erősen hullámos haja van, nagyon nehéz fésülni. Ha egy kicsit nem nézek oda, kész a baj, gabalyodik, filcesedik, naponta ki kell fésülni. Ha ez bármilyen okból elmarad, akkor hosszas és fájdalmas procedúra következik. Most is ez történt és két nagyobb gubancnál eszembe jutott, hogy kipróbálom az olajos keveréket: és működött.