Igen, a gyerekek növekedése nem vesz tudomást a koronavírusról, tehát a ruhatárat frissíteni kell. Megpróbáltam összegyűjteni, mit tehetünk, ha méretváltás “következik be” a négy fal között.

Nekem most kicsit egyszerűbb a helyzetem, mert nagyon sok, a kicsinek szánt ruhát kaptunk barátoktól is még amikor érkezett, illetve a nagyról örököltek közül is több méret várja, hogy belenőjön.

Most ugye itt is az online megoldások kerülnek előtérbe. Mielőtt a cikkbe belevágtam, átgondoltam, mi biztonságos, mi nem. Szerintem egymástól vásárolni nem túl nagy rizikó abban az esetben, ha előre egyeztetjük az átvétel lehetséges módjait és betartjuk a biztonsági intézkedéseket. Azt mondanám, a magam részéről a postát kihagynám az egyenletből, ott a legvalószínűbb, hogy sorba kell állnunk.

  1. Ismerősök, barátok
    Szerintem ez egy olyan kérdés, amit bátran fel lehet tenni a barátoknak, nálam is ez szokott leni az első kör. Ha pedig egy nagyobb csomagot ismerőstől veszel, az win-win helyzet.
  2.  Facebook-csoport
    Ha beírjuk a keresőbe mondjuk a kedvenc márkáinkat, elég sok esetben találhatunk a márkának dedikált külön csoportokat. okat könnyíthet továbbá, ha eleve a minket érdeklő korosztály csoportjába lépünk be. Akinek kiskamasza van, azt nem fogják érdekelni a 92-es ruhák, illetve több idő is megtalálni a megfelelő darabokat.
    Ha valakinél találunk több jó darabot is, ami stílusra, méretre megfelel nekünk, érdemes az egyeztetés során megkérdezni, van-e még esetleg olyan ruhája, amire épp szükségünk van. Az esetek legnagyobb részében sikerrel szoktam járni és ilyenkor még a legtöbbször valami csomagárat is szoktam kapni, hiszen több dolgot viszek egyszerre.
  3.  Kerületi Facebook-csoport
    Ez talán a legkörnyezetbarátabb megoldás, mert itt még messze sem kell mennünk a szajréért. Akár még egészségügyi sétának is tekinthetjük a ruhák beszerzését.
  4. Anyukás facebook-csoportok
    A legtöbb anyukás csoportban már nem lehet adni venni, de elég sok esetben a fórum jellegű csoport mellett van egy adok-veszek csoport is. Ez amúgy szerintem logikus döntés, nem előnyös, ha két fogzásos posztot ledarál tíz másik, amelyekben 68-as bodyt keres valaki.
  5. Marketplace
    És persze ez a következő állomás. Én itt a speckó szerelmeket szoktam keresni, amikor kifejezett kérés van (pörgős szoknya, kívánt szín, vagy minta), de itt is találhatunk csomagokat is. Az viszont fontos, hogy minden egyes facebook-vásárlás alapvetően bizalmi játék és fontos, hogy tisztán, szépen, és lehetőleg ne türelmetlenül kommunikáljunk egymással és mindenkinek tarthatóak legyenek a keretek.
  6. Aukciós, használtcikk oldalak
    Ruhát ezeken az oldalakon ritkán szoktam venni, de itt is körül tudunk nézni. Amiért alapvetően kedvelem ezeket az oldalakat, hogy biztosabbnak érzem a jogi kereteket. A Vaterán és a Jófogáson érdemes kutakodni.
  7. Online használt gyerekruha oldalak
    Ezekből is egyre több van, miután jómagam nem használom őket, csak egy linkgyűjteménnyel tudok szolgálni nektek, de remélem, ez is hasznos:

www.okosanya.hu
tarkahacuka.hu
www.mobilturi.hu
ruhafalva.hu
Ruhacuka.hu
www.kisembershop.hu
ruha-sziget.hu
ruhacska.hu
www.gyerekruhaklub.hu
www.lurkokboltja.hu
shop.bonga.hu
www.minitrend.hu