A német szövetségi kormány és a tartományok megállapodtak a 49 eurós jegy bevezetéséről. A SPIEGEL információi szerint a 49 eurós jegyek bevezetéséhez szükséges források rendelkezésre állnak. A helyi közlekedésben országszerte érvényes lesz – és most már hivatalos neve is van.

A 9 eurós jegy hivatalos utódot kap: a SPIEGEL szerint a szövetségi kormány és a tartományok megállapodtak a 49 eurós jegy bevezetéséről a helyi tömegközlekedésben. A havi bérlet “Deutschlandticket” néven kerül forgalomba, és országszerte érvényes lesz. 

Deutschlandticket érvényes lesz buszokra és vonatokra a helyi és regionális közlekedésben. Kezdetben – a lehető leghamarabb jövőre – havi 49 euróba fog kerülni.

A szövetségi kormány évente 1,5 milliárd eurót biztosít a “Deutschlandticket”-re, ugyanekkora összeg érkezik a tartományoktól. Emellett a szövetségi kormány most évente további egymilliárdot kíván biztosítani a helyi közlekedés regionális kiterjesztésére. Vállalásuk szerint 2023-tól kezdve évente három százalékkal kell növelni az erre a célra szánt forrásokat.

Forrás: Spiegel