Na, mi is lehetne más a filléres szer, mint a szódabikarbóna?

Jó ideje nem nyitogatom a sütő ajtaját, sok helyen leírták már, nagy energiapocsékolás. Érdemes inkább a sütő ajtaján lévő ablakon követni az eseményeket, feljött-e már piskóta, a hús pirul-e, ilyesmik.

Ez persze csak akkor lehetséges, ha ez a kis ablak eléggé tiszta.

Épp a vasárnapi sütinket akartam csekkolni, amikor szembesültem vele, hogy az enyém elérkezett a botrány kategóriába és azonnali intézkedést igényel.

Tettem egy tálkába szódabikarbónát és nedves szivacsot mártogattam bele, azzal dörzsöltem át a sütő ablakát, majd végül az egész ajtaját, sőt, ha már gyalog voltam és arra jártam,a sütő belsejét is.

Utána két lehetőség van: vagy langyos vizes ronggyal áttörüljük, vagy pedig a citromsavas lemosóval. Én ez utóbbit szeretem jobban.

És akkor ilyen volt/ilyen lett. Gondos kis Sherlockok a tükröződő tárgyakból az egész életünket felgöngyölíthetik, de én inkább csak azt mondom, amit a nagypapám mindig: még a légy is senéken csúszna rajta.
(Ami olyan rücskösnek néz ki, az alatta a kő mintája…)

img_2202.JPG

img_2203.JPG

img_2205.JPG

Szeretnéd megatnulni az egyszerű, környezetbarát háztartás trükkjeit és lehetősgeit? Jelentkezz első, online tanfolyamomra! További információért kattints a képre!