Néha újragondolom a receptjeimet, így járt az általános tisztítóm is, fényesebb felületeken nem láttam elég hatékonynak, így jött az újítás.

Hozzávalók:

  • fél deci vodka (vagy kb. két ujjnyi a spricni aljára
  • 1 evőkanál citromsav
  • 4 csepp teafa illóolaj
  • 4 csepp citrom illóolaj
  • kb 4-5 dl víz

A spricnim kb négy decis, ennek az aljára teszem az alkoholt, szerintem vodkával a legegyszerűbb és olcsóbb, mint a gyógyszertári alkohol.  Mostanában sok dologhoz kellett vodkát vennem, nem tudom, milyen képük lehet rólam a sarki kisboltban. Mami, aki kora reggel már két üveg vodkát is vesz ovi után…(forgatáshoz és fotózáshoz, de gondoltam, az még szánalmasabb lenne, ha ezt ott el is kezdeném nekik magyarázni…, namindegy…).

Szóval vissza a spricnihez: alulra vodka, bele a 4-4 csepp illóolaj.

Kicsit össze kell lögybölni az olajokat a vodkában, itt mehet hozzá a citromsav- kvázi limoncello – , aztán felönteni vízzel. Utána mehet a suvick.

Figyelmeztetés: bár sem nekem, sem másnak nem volt vele gondja, egyetlen olvasó jelezte az elmúlt nyolc éve alatt, hogy a citromsavas tisztítás egy etetőszéknél a felület maszatolását eredményezte. Bár én tényleg nem találkoztam ilyesmivel, pedig ezt használom, azért végezzetek előtte kis felületen próbát, az a biztos. És ne tegyetek túl sok citromsavat, mert az azért mégiscsak sav, tehát marhat.

Szeretnéd megatnulni az egyszerű, környezetbarát háztartás trükkjeit és lehetősgeit? Jelentkezz első, online tanfolyamomra! További információért KATT IDE!