A Greenpeace legújabb akciójában, a július 17-i hétvégén a Siófoki Nagystrandon, szemétszobrot építhetsz Magyarország első közösségi szemétszobor akcióján.

?  ?? ?? ? ???? ????
A Nagy Hal egy fémhálóból készült üres szobor, amelyet a együtt lehet feltölteni műanyagszeméttel három nap alatt. A halba bárki bedobálhatja az üres műanyag palackjait, poharait, szép lassan “feltöltve” a halat műanyagszeméttel. Az installáció így egyszerre látványos közös művészeti projekt és figyelemfelhívó esemény is.

?  ?? ?́?????? ????? ?? ???́??????
Neked lehet, hogy csak 1 palack, 1 pohár, vagy 1 szívószál – de belegondoltál már, hogy akár csak egy balatoni strandon mennyi műanyagszemét keletkezik, akár csak egy hétvége alatt?

A világ belefullad az eldobható műanyagokba. A hatalmas óceáni szemétszigetekről és a műanyagba belefulladó állatokról készült felvételeket már jól ismerjük. De a mikroműanyag-részecskékkel hazai vizeink is tele vannak. Sőt, a műanyagdarabok ott vannak a csapvízben és az ételeinkben is. Már nem csak környezetünk, hanem saját egészségünk is veszélyben van.

Ám odafigyeléssel, a szokások megváltoztatásával jelentpsen javíthatunka helyzeten és sok terülketen véget vethetünk az egyszer használatos műanyagok korának! Ha csak kicsit változtatunk a szokásainkon, egyéni műanyaglábnyomunk minimálisra csökkenthető. Együtt pedig a nagyvállalatokat és kormányokat is rávehetjük a rendszerszintű pozitív változásokra!

?  ?? ?? ? ??̋??????????? ??́?????
A Műanyagmentes július évek óta sikeres nemzetközi mozgalom, melynek keretében egyre több ember vállalja a kihívást világszerte, hogy egy hónapon át megpróbál minél kevesebb műanyagszemetet termelni.

?  ????̋? ???́? ? ?????????? ??̋??????????? ????́??́???
Hogy inspiráljunk téged, a Műanyagmentes júliusra izgalmas kihívásokkal is készültünk. Teljesíts egy vagy több kihívást minél kreatívabban az alábbi 4 közül – a legeredetibb vállalásokat egyedi Greenpeace-ajándékcsomaggal jutalmazzuk.

Részletek itt EZEN A LINKEN találjátok.