Harmadik éve nem vásárolok magamnak fast fashion ruhákat, csak nagyon egyedi esetben, de igazából már jó ideje úgy sem igazán. Idén a következő izgalmas és szép magyar tervezésű pólókat találtam, mindegyik nagy kedvencem.

Printa – Balaton

 

Nagyon szeretem Majoros Zita, a Printa tervezőjének világát. Valahogy minden szép, harmonikus és nagyon-nagyon egyben van. Nála találhatók például zero waste szabásmintával készült darabok is – ezeket a webshopban külön jelzik.
Ebbe a balatonos pólóba igazán beleszerettem. Tetszik a finomsága, az egész ötlet és kivitelezés. Ráadásul imádom a Balatont is, így aztán még nagyobb örömmel hordom, amolyan kabalapólóm lett.

 

Beango – szívügy póló

 

Kretter Beát a Beango világa tervezőjét, egy képzésen ismertem meg. Rögtön lenyűgözött az elszántsága, hogy lakóhelyén, Baján, felpezsdítse kicsit a helyi közösségi és kulturális életet. Az Ökoanyu magazin az ő csapata által kapott új ruhát, a madaras logót is ők tervezték nekem – örök hála érte.

Ez a póló is a szívem csücske – Beának meg ezek szerint a szívügye. A pólón Bea  digitalizált festményét  láthatjuk.

Vártam nagyon a futárt, és miután az új lakásunknak szinte címe sincs, izgultam, nehogy visszaforduljon, vagy elkeveredjen a szeretett szeretetcsomag. Írtam Beának, hogy ugye nem ment vissza hozzá a csomag, és akkor válaszolt, hogy nem, dehogy, még nem indította el, mert még nem varrta meg. Ez a gesztus engem elképesztően meghatott, mert teljesen olyan, mintha a varrni tudó barátnőm varrt volna nekem egy pólót. És miután jó ideje leépítettem magamban az “instant get”, azaz az “azonnal akarom” hajtóerejét, így tudom, ha majd megjön, csak még jobban fogok örülni neki. Egyre fontosabb nekem, hogy tudom, ki készítette a ruhámat.

 

Pici and the city – manézs kollekció

A Pici and the city márkát akkor ismertem meg jobban, amikor a kisebbik lányunk még pelenkás volt. És miután mosható pelenkát használtunk, vadásztam az ülepes, vagy lazább szabású darabokat.

A Pici and the city pantallói nagyon jó szabásvonalúak és igen strapabíróak is. Kollekciójukban pedig mindig gondolnak az anyukákra és az apukára is.

Nekem még egy korábbi pólójuk van meg, pár éve kaptam a férjemtől anyák napjára, isteni a szövege “Nyugi, mindjárt jövök”.
De az új kollekció darabjai is igen találóak.