Hamarosan kitör a vakáció, ami már egy másik eposz, hogy munka mellett kisiskolással hogyan oldható meg a két és fél hónapnyi szünet, de most még a reggelekre fókuszálok, amik részben a jó idő és a reggeli világosság miatt már jóval kellemesebbek, másrészt viszont a tanév végi kifáradás miatt viszont akár megint nyűgösebbek lehetnek.

suliruha3.jpg

Ezt a bejegyezést hónapok óta képtelen vagyok megírni, mert ragaszkodtam ahhoz, hogy befűzzek egy videót is, ami az egész ötletet adta. Egyszer láttam, elfelejtettem lementeni, és azóta sem találom, de most békéljünk meg a videó nélküli megoldással.

Leírva viszont szinte snassz lesz, de mindegy.

A lényeg, hogy vasárnap kivasalom és naponként pakolva összehajtogatom a heti ruhákat a póló/pulcsi-nadrág közé rejtve a bugyit, zoknit. Egy kis dobozban egymásra rendezem a napi szetteket és ezzel le is van tudva az egész hét. Ilyen nagyobb rekeszes polcra is tehetjük őket, de nekem egy kicsi dobozban elfér az egész hét, de ez is jó megoldás:

suliruha.jpg

Aki szeret “konmarisan” söndörgetni, úgy is megoldható, én csináltam így is, úgy is, de ebben az estben feleslegesnek éreztem a tekerészést.

Több gyereknél cifrázhatjuk:

suliruha2.jpg

Tény, hogy nálunk reggel nincs azon műsor, hogy mit szeretne felvenni a lányom, nincs sok ruhája, de azokat szereti, tehát nagyjából mindegy neki, mi kerül reggel a kezébe. Persze a napok egymással könnyedén felcserélhetők.
Télen sincs gond, mert a hosszú ujjú pólóra mehet a kardigán-kabát, a leggingsre, farmerre pedig a sígatya, ha már nagyon hideg van.

Általában vasárnap pakolunk össze és így az egész heti ruhahacacárét fél óra alatt letudjuk.

Most egy pár hétig nem raktuk össze előre a “setteket”, ma reggel már a férjem szólt, hogy jobb lenne úgy mégis, ha meg tudjuk oldani, mert annyit gyorsít a reggeli rutinon és a nagyot ő viszi a suliba.

A végére csak találtam egy videót, nem ezt kereste, kicsit bárgyú is, de azrt beteszem.