A lányaim születése óta tavaly karácsonykor került összesen a második adag Ply Doh gyurma a háztartásunkba. Ha gyurma, akkor már inkább főzős, vagy a sima só-víz-lisztes megoldás a kedvencem.
De ha már bekerült, akkor használjuk, ha pedig használjuk, akkor könnyen kiszáradhat. A megoldás egyszerű, bár az arányokra figyelni kell.

Tehát ha lemorzsolódott a gyurma, gyűjtsük össze, tegyük a  dobozába és finoman engedjünk rá egy kis vizet. A megoldás ezen a ponton érzékeny, mert nehéz eltalálni, mennyi víz kell rá pontosan. Én annyit tettem, hogy egy leheletnyit (1 mm kb) a gyurma fölött volt a víz. Utána hagyjuk sorsára egy napig lezárt dobozban.
Mázlim volt, mert véletlenül elsőre jól eltaláltam az arányomat és csodásan puha, jól gyúrható alapanyagot kaptam, mintha mi sem történt volna.

Gyurma, házilag