A gyerekek szeretnek pacsmagolni, gyurmázni, de a boltokban kapható gyurma – abból is az egyik legnépszerűbb – igen-igen borsos áron érhető el.

Az és egyik nap hiába beszéltük meg a kispajtásokkal, hogy együtt fogunk randalírozni a játszótéren, egyszerűen annyira esett, hogy senki nem dugta ki az orrát az utcára. Kislányom viszont rágta a fülemet valami jó kis játékért, akkor kerestem meg ezt a receptet, ami egy időben végigsöpört az összes DIY, illetve gyerekes blogon.

gyurma.JPG

Én ezt a verziót készítettem, tökéletes, még két hét múlva is hibátlan az állaga:

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre víz
  • 1/3 bögre só
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 ek olaj ½ tk citromsav

A hozzávalókat tegyük egy lábosba és kezdjük el melegíteni, ne túl magas hőfokon. Közben kevergessük. Egy idő után észre fogjuk venni, hogy elkezd sűrűsödni, akkor már hamarosan készen is lesz.

Ha egy színű gyurmát szeretnék, akkor ételszínezőből cseppentsük keveset a vízbe, ha több színűt, akkor miután összeállt a gyurma, szedjük annyi részre ahány színt szeretnék és gyúrjuk hozzá az ételfestéket. Hűtőben, dobozban is tárolható, de megmondom őszintén, hogy nálam simán egy zacskóban sem lett semmi baja…