Múlt héten meghívásom volt a Szimpla Kertbe, egy kötetlen ebédre, ahol jobban megismerhettem a Szimpla megreformált étlapját. Isteni finom volt minden, miután hét közben nem vonulási irányom, ezért nem is tudtam, milyen jó ott a konyha és mennyi mindenre gondolnak. Vannak paleo napok, van vega nap és a péntek a kábé hagyományos vonal. A Szimplában régóta dolgoznak azon, hogy alapanyagaik közelről, megbízható termelőktől, kézműves műhelyekből, illetve saját előállításban kerüljenek a konyhába.

További újdonság, hogy elkészült saját kézműves péküzemük is a földszinten. Zseniális burgereiknél saját készítésű bucikat használnak.

Az aktuális kedvencem egy enyhén csilis, édeskrumpli krémleves lett, mostanában súlyosan függő vagyok és már rég kerestem ez igazán ínyemre való receptet.

Ezért minden bátorságomat összeszedtem és elkértem, hogy veletek is megoszthassam. Tudom, a kókusztej nem öko – sokat utazik – viszont sajnos nem ehetek tejtermékeket…
Akinek ez nem probléma, próbálja meg tejszínnel, úgy is nagyon finomnak kell lennie.

_15a7933.jpg

És akkor most tényleg jöjjön a Szimpla aranykezű Andijának isteni receptje, tegnap csináltam meg itthon is, tökéletes lett:

Hozzávalók:

  • 1 kg édesburgonya
  • 1 szál póréhagyma
  • 5 dl kókusztej
  • 3 evőkanál: ha paleo akkor kókuszolaj, ha nem paleo, akkor vaj

A kókuszolajon/vajon megdinszteljük a kockára vágott édesburgonyát és a karikára vágott póréhagymát.
Mehet bele őrölt chili,curry,szerecsendió,gyömbér.
Felöntjük vízzel. Némi sóval, borssal, natúr szárított zöldséggel ízesítjük (én házi vegetát használtam) és készre főzzük.
Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a kókusztejet.
Egyet forralunk rajta és már kész is.

Tálalhatjátok zöldségcsipsszel, de én pattogatott kukoricával is szeretem.
_15a7960.jpg

Még több, nem kizárólag húsmentes fotót találhattok az alábbi galériában, aki arra jár ebédidőben, jó szívvel tudom ajánlani a Szimpla konyháját: