Talán elsőre nem is hangzik annyira lenyűgözően, pedig isteni. Nálunk az örök klasszikusok közé tartozik.

 

Hozzávalók: 

  •          10 dkg köles
  •          5 dl kókusztej vagy 2.5 dl kókusztejszín és 2.5 dl víz
  •          egy teáskanál kakaópor

A kölest átmosom, lecsöpögtetem, majd a kókusztejjel felteszem főni. Kevergetni azért kell, de nem annyira háklis versenyző, mint a rizs. Hozzá keverek egy teáskanál kakaóport, majd amikor levettem a tűzről, ízlés szerint ízesítem egy kis mézzel, de ezt már kiporciózás után, mert nem mindenki szereti egyformán édesen.

A tetejére lehet reszelni egy kis fekete csokit, vagy meghinthetjük apróra vágott darált mandulával. Regglire, uzsonnéra is kitűnő, de könnyű desszertként is megállja a helyét.