Nyers is, vegán is, mi kell még?

Néha, anélkül, hogy elköteleződnék kisebb kirándulásokat teszek egyes étkezési irányzatok felé.

Így kötöttem ki ennél a nyers, vegán palacsintánál ás anniyra hihetlenül hangzott az egész, hogy muszáj volt kipróbálnom.

Már az nem fért a fejembe, hogyha simán lepörésítek egy banánt és alacsony hőfokon kiszárítom, abból értékelhet és feltekerhető palacsintát kapok.

Pedig de.

Két banánt pépeltem és tettem egy szilikon lapra, majd szárítottam a sütőben sok-sok órán (legalább 8) keresztül. Valahogy azt éreztem, az istennek nem akar kiszáradni, lehet, hogy egy aszalóval jobban jártam volna, de azért egy palacsintáért indokolatlan beruházás lett volna.

Az elsőt egy hétköznap, reggelire dobtam be, és csak megszórtam egy kis kakaóval.
Meglepett, mert nagyon finom volt.
A másodikat hétvégi habzsi-dőzsire tartogattam, azt terveztem hogy majd jól megkenem azzal a csokis avokádókrémmel, amit már annyi helyen olvastam. Így is jártam el.

Pech: pont mikor elkészültem vele szombat reggel: lemerült a telefonom. Ott ültem a tökéletes nyers vegán csodám felett és csak vártam, hogy pittyegjen a telefon, jelezvén hogy újból harca készt. Igazi first world problem, de nem menjünk most ebbe bele.

Tehát végre lefotóztam és utána megkóstoltam. Tény: isteni finom. Másik tény: fél napra kiütött, azért ez durva dózis.

bananpalacsinta.JPG

Ha valaki szeretne próbálkozni, íme  a recept:

Palacsinta banánból

1 banánból egy palacsinta lesz. Egy sütőlapra kettő fér.
Tehát 2 banán.

Pépeljük le (botmixerrel, turmixgéppel), majd terítsük a sütőlapra kerekre formázva.

A palacsintákat szárítsuk 50 fokon nagyjából 6-8 órán keresztül, a sütőt egy kis fakanállal támasszuk ki.
Ez szerintem távolról sem öko megoldás sajnos.

Avokádós csokikrém

 

  • egy avokádó
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál méz (vagy ízlés szerint)

Lehetne még édesíteni ezt a krémet banánnal is, ahogy több recept írja, de gondoltam a banánpalacsintámba nem teszek még banánt is.

Az volt ezzel egy kicsit viszont így  a bajom, hogy azért a kakaón erősen átütött az avokádó-íz, viszont több mézet már nem szerettem volna beletenni. De az összhatás végül jó volt.

Na, így ez egy durva dózis lesz, de amúgy megéri, mert finom.