Imádtátok múlt héten a párgás receptet, jöjjön tehát egy korábbi írás a Bébispenót blog szerzőjétől!
Ennél tökéletesebb páros nem is kell!
Photo by Joseph Gonzalez on Unsplash
Hozzávalók (kb. 3 felnőtt adag):
- 25 dkg spárga (a spárgát friss zöldbabbal is)
- 25 dkg újburgonya (vagy más apró szemű burgonya)
- 1 csomag újhagyma v. 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 db citrom reszelt héja (csakis bio)
- egy marék petrezselyemlevél apróra vágva
- 2 ek olívaolaj
- pár csepp ecet
- 1 doboz tejföl
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A spárgák fás szárvégeit távolítsuk el (ívesre hajlítva pont a fás-nem fás rész határán törik el). A spárga használható részét és az újhagyma fehér részét vágjuk kb. 3 cm-es darabokra. A burgonyákat megpucolni nem kell, csak alaposan megmosni. Konyharuhával vagy papírtörlővel itassuk szárazra. Vágjuk félbe vagy negyedbe őket, ha túl nagyok. A zöldségeket forgassuk össze az olívaolajjal (én egy nagy, lezárható dobozban szoktam összerázni őket), sózzuk, borsozzuk meg (ha gyerek is eszi, akkor ez elhagyható). Alufóliával bélelt sütőlapon elterítve vagy tepsiben 20-30 percig süssük. Amíg sül, egy kis tálkában pár csepp ecetet a reszelt citromhéjjal és a felaprított petrezselyemmel alaposan elkeverünk. Ha a spárgás-burgonyás étel elkészült, összeforgatjuk vele. Aki fogyaszt tejtermékeket, egy evőkanálnyi sűrű, jó minőségű tejföllel is fogyaszthatja.
A szerzőről:Gacsó Anikó vagyok, a Bébispenót című babatáplálási weboldalt vezetem. Az alapoktól a haladó szintig osztom meg saját tapasztalataimat és a nálam összegyűlt információkat a szülőkkel, remélve, hogy ezzel segítek nekik könnyen, egyszerűen összeállítani a babák és kisgyerekek étrendjét, és kevesebbszer nyúlnak majd a bolti készételekhez. A Bébispenót elsősorban know how oldal, de persze néhány olyan receptet is megosztok, ami nálunk már bevált. A fiam 2 éves, már nem püréket eszik. Olyan ételeket igyekszem készíteni neki, amelyeket az egész családunk tud fogyasztani. Az egyszerű, gyors recepteket szeretem, hiszen gyerek mellett minden perc szabadidő kincset ér. |