A gumicukor sok kisgyerek kedvence. A házi készítésű nem lesz teljesen olyan, mint a bolti, de a kocsonyás, remegős, enyhén gumis állag így is el fogja varázsolni az aprónépet.

Ráadásul némi vitaminnal is dúsíthatjuk, így észrevétlenül tudunk némi kis pluszt csempészni a kölykökbe.

      • 3 dl narancslé
      • egy teáskanál aszkorbinsav – patikában kapható
      • 1 tasak zselatin vagy evőkanál agar-agar
      • szilikon forma

 

Egy tasak zselatint keverjünk el egy ujjnyi hideg vízzel, utána öntsük a gyümölcsléhez. Kis lángon melegítsük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Fontos, hogy  ne forraljuk fel, mert az sem a gyümölcslének, sem a zselatinnak nem tesz jót.

Mielőtt hozzáadnánk az aszkorbinsavat, várjuk meg, amíg visszahűl valamelyest, de még azért folyékony. Ekkor gyorsan keverjük hozzá a C-vitamin port. Tölthetjük is a szilikonformákba, majd szilárdulás után adagolhatjuk a gyerekeknekz aprónépnek. Aki nem használ zselatint, kiválhatja agar-agarral is, mely bioboltokban kapható és szintén tökéletesen zselésít.