Ebben az időszakban még kevés az újdondsűg a zöldségekeseknél, még egy kicsit várni kell az igazi tobzódásra. Ilyenkor lehet elkezdeni variálni az alapanyagokkal, megnézni más népek receptjeit is.
A raita végtelenül egyszerű, ugyanakkor frissítő, izgalmas, picit talán egzotikus is ez az indiai étel.

Hozzávalók: 

  • 2-3 répa 
  • 4 dl joghurt (ha nagyobbak a répák, több joghurtot érdemes rátenni) 
  • egy marék apróra tört sós mogyoró 
  • 1 mokkáskanál római kömény 
  • só ízlés szerint 
  • késhegynyi csili – por, ha csípõsen szeretjük 

A répát reszeljük le, öntsük le a joghurttal, keverjük össze, majd adjuk hozzá a fûszereket és a tört sós mogyorót. Hûtsük le, hidegen tálaljuk. 128ökoanyu a konyhában.