Cserébe viszont a neve elég bizarr: epeszappan… Ő lesz most a “hét hőse”, mutatom:

Sok barátnőm tudat alatt annyira tiltakozott ez ellen a naturális elnevezés ellen, hogy következetesen „EPERszappannak” értették félre. Nyilván mert az szexi. Ez meg epe.

Marhaepéből készül ugyanis. 250 forint a Müllerben és nekem kábé három hónapig elég. Többen állítják, a DM-ben 180-ért is lehet kapni, de én a „tisztasága” alapján választottam a Müllerben kaphatót.

Persze a leghatékonyabb ha azonnal be tudjuk dörzsölni, de úgy nagyjából mindenki tud. Ezt viszont azért szeretem, mert visszamenőleg is kiszedi a disznóságokat a gyerekruhából.

A felhasználásról még pár szót, rém egyszerű:

Foltot benedvesít langyos vízzel, bedörzsöl epeszapannal, kicsit állni hagy, mosógépbe bedob.

Én a saját készítésű folyékony mosószeremmel mosok és azzal is tökéletesen működik,
ha nagyon izgulunk, mehet a dobba egy evőkanál natrium-perkarbonát és akkor sikerülnie kell!

Jövő héten a citromsavról fogom mesélni s továbbra is várom a ropogós kenyereket!

A héten pedig bemutatok egy elképesztő egy panelrengetegben megbújó kis oázist, közösségi kertet, lehet, talán egy gurulós-bevásárlótáska körkép is lesz, és kitekintés az erkélyre, ahol bizony már erősen érik a paradicsom…
Szüszpansz-szüszpansz, gyertek vissza minden nap!

UPDATE: ezt a cikket nyolc évvel ezelőtt írtam. Epeszappant pár éve nem hazsnálok,mjert a dédi padlásán talált “vintage” mosószappan tudja ugyanezt a trükköt. Majd ha újra lehet, nézzetek esetleg ti is körül a padláson a nagyinál, hátha találtok ilyen kincseket is. Plusz infó: ha bebarnult mosószappant talűltok, nem gond, annál éretebb és annál erősebb szappanról lehet szó.