Ha unod a kamillateát, igyál helyette bodzát! Ugyanazt tudja, jó köhögésre, kiváló gyulladáscsökkentő nagyon finom és üde ízét  a gyerekek is szokták szeretni, míg azt vettem észre a kamilla néha megosztó. Állítólag még az influenzás megbetegedésre is jó hatással van:

A bodza terápiás használata és gyógyhatásai:

  • Az indiánok fertőzések kezelésére használták a bodzát.
  • Leggyakrabban a nátha orrfolyás és torokfájás tüneteinek kezelésére használják, valamint segít csökkenteni a lázat, izomfájdalmakat és az influenza más tüneteit.
  • A tanulmányok azt mutatják, hogy a bodza kivonat hatékony kezelés az influenzára. A bodza virágát hagyományosan megfázás, influenza és láz kezelésére használják, mivel erős izzasztó és hűtő összetevőket tartalmaz. A közelmúltban tesztelték a bogyó egyik elfogadott kivonatát, és kimutatták, hogy jelentős javulást hozott az influenza tüneteinél 2-3 nap leforgása alatt.

    Forrás és további leírás: www.edenkert.hu

Bodzatea készítése: Egy bögrényi vízbe tegyünk egy teáskanálnyi szárított bodzavirágot. Forrázzuk le, hagyjuk állni 10 percig, majd langyosan fogyasszuk.

Kis mézzel mi imádjuk, takonykór és nátha esetén pont jó, de akkor is, ha csak valami nyáridézőt szeretnénk inni.elderberry-flower-374505_1280.jpg