Aki a címet egymás után ötször hibátlanul kimondja, az kap egy csésze szódabikarbónát.

Megesik, hogy a bőröm bemondja az unalmast, nem tetszik neki semmi sem. Nyilván tél, meg fényhiány, meg ilyenek (a kor kérdését most fel se vessük…), szóval lesz ez még jobb is, de a múltkor gyorssegélyre volt szükségem, hogy legalább kicsit kedvesebben tudjak köszönni annak a lénynek, aki a tükörből visszanézett rám, plusz az sem mellékes, hogy emberek közé terveztem menni.

Kipróbáltam ilyen zöld maszkot is már, de egyáltalán nem lett tőle hosszú a hajam:woman-316825_1280.jpg

A szupertuti befutó nálam a mézes-fahéjas tisztító arcpakolás. Ez úgy összekapja a bőrömet, hogy csak na.

Itt írtam le a receptet, szürke telek bámulatos harcosa ő, öleljük keblünkre! Amúgy tényleg, a dekoltázs bőre is tapsikolni fog boldogságában, ha kap belőle kicsit.

honey-933077_1280.jpg

Aztán jöhet egy agyagos pakolás, azt hittem, ez valami nagyobb varázslás, de simán rögtön kaptam agyagot és az is csodákra képes, puha és finom lett tőle a bőröm.

Itt egy turbó recept, de ha nincs épp humorom/időm, akkor csak kis vízzel kikeverem az agyagot, hogy kenhető legyen és zsupsz, kenem is fel! Ha előtte mondjuk a mézes pakolást csináltuk akkor ebbe már ne tegyünk.

Fehér agyagos arcpakolás

Ehhez már nem valószínű, hogy minden hozzávaló adva lesz otthon, de érdemes beszerezni fehér agyagot, mert nagyon hatékony és jó alapanyag a méregtelenítésben. A fehér agyag ugyanis először kiszívja bőrből a mérgeket, aztán megköti és semlegesíti azokat. Hűsítő hatása nyugtatja a bőrt, erősen feszesíti azt és nagyon jó gyulladáscsökkentő.

Hozzávalók:

  • két evőkanál fehér agyag (kaolin néven is megtalálod)
  • kevéske tej
  • 5 csepp citromlé
  • egy kis cikkely reszelt alma
  • kiegészítésnek egy teáskanál mézet is tehetünk bele

Az agyagot keverjük ki egy kevéske tejjel, reszeljük hozzá az almát és adjuk hozzá a citromlevet. Pattanásosabb, zsírosabb bőr esetén jótékony lehet, ha a keverékhez adunk egy teáskanál mézet is.

Vigyük fel a keveréket az alaposan megtisztított bőrre és hagyjuk hatni 5 percig, majd langyos vízzel öblítsük le. Ez az adag az arcra és a dekoltázsra is elég. Hetente kétszer ismételhetjük.

Itt találhatsz fehér agyagot:

 

Lehet, hogy a kettő együtt valakinek már sok, nekem éppen jó. Persze helyzettől függően szoktam természetesen csak az egyiket vagy másikat bevetni.