Nem vagyok nagy kencefice bajnok, sőt, pluszban még elég háklis is vagyok. Nem szeretem, ha tapad-ragad hosszan a bőröm és a rendszeres kenegetés sem az én világom. Meg hogy testem minden szegletére külön kis pempőket kenjek, na az sem.

Olvasgattam már egy ideje az olajokról, hogy hú, azok mennyire jók, aztán végre tavaly ősszel eljutottam beszerzésig is.

002_1550x1020.jpg

Az argán olajról rengeteg jó olvastam, gondoltam, kipróbálom az arcomra, dekoltázsomra.

És igen, megérkeztem, ez az én világom. Nekem tökéletesen bejön, semmi más, csak este a szokásos rutin, után a még enyhén nedves bőrre felviszek egy kis olajat, bemasszírozom és a világ csodálatos. Reggel szintén.

99-manna-argan-szepsegolaj.jpg

20151128121950-arganolaj-bio.jpg

Az olajokkal egy kicsit korábban is szerelembe estem már, a szőlőmag olajos szemfesték lemosómat azóta is használom és nincs szükségem másra, ráadásul a szőlőmag olaja idén a parlagfű allergiámra is nagyon bevált. A gyerek haját már rég olívával pacsmagolom.

Persze lelkendezve meséltem a kozmetikusomnak, hogy eztán nem kell extra adag cuccot rám kennie, mert már egész jól megy a bőrápolás, végre megtaláltam azt, ami nekem igazán passzol. Nyilván ő is boldog volt, de egyben azt is hozzátette, hogy igen, az én bőrtípusomnak pont megfelelőek az olajok, tehát éljek velük bátran. De nem lehet általánosítani, hogy mindenkinek ez lenne az ultimate megoldás, ezt részben ki kell tapasztalni, részben jó, ha kikérjük szakember véleményét is.  

Ha már az argán olaj ilyen jól vizsgázott, gondoltam, kipróbálok valamit testápoló helyett is. A testápoló az, amit végképp gyűlölök, akkor ugyanis az egész testem tisztára ragad. Jó, persze, lehet azt gondolni, hogy biztos nem jó fajtával próbálkoztam, na de ennyi év után ez kizárt. Mindig éreztem, ahogy a következő tusolásnál lemosom magamról azt a vékony kis réteget.

Így sikerült aztán kipróbálnom ezt a varázsolajat. Szkeptikus voltam, gondoltam, miért lenne ez nekem komfortosabb, mint bármi más, de tévedtem.

 

 

83172d752525b1367777e7619ef50ef9.jpg

 

 

Valami elképesztően gyorsan beszívja a bőröm és utána roppant hálás. Semmi tapadás, semmi ragadás.

Nem kevés évet kellett beletennem, de most legalább megvan a megoldás.

Külön jó hír, hogy ezekből az olajokból nagyon keveset kell használni, hónapok óta használom például az egészen pici üvegcsényi argán olajamat és a felénél sem járok a másik sem fogy gyorsan, azt hiszem, második hónapja használom és talán ha a tizede hiányzik.