Ezzel az írással nem elsősorban azt szeretném megmutatni, hogyan lehet mobiltokot tisztítani, mert az enyém elég speciális,  szerintem textil hatású műanyag, ami nagyon hamar, nagyon ronda lesz. Viszont a Speck tokokat imádom, ebben semmi Ökoanyus nincs, pusztán ezzel élte túl a telefonom a kisgyerekes léttel járó helyzeteket. Esett ez már mindenhonnan, de ha ilyen tok van rajta, akkor nem törik és kész.

Egyszer találtam ezt a szép madár mintásat, amihez eléggé ragaszkodom is, de ez az anyag rém ronda lesz, ahogy már írtam is, meg a képen látszik is.

img_0014.JPG

De lényeg, hogy ezzel az egy képpel igen jól lehet szemléltetni, mennyire hatékony lehet a natrium-perkarbonát. Annyi történt, hogy levettem a tokot, egy tálkába tettem egy evőkanál natrium perkarbonátot, ráöntöttem nagyjából 2 dl forró vizet és ebbe a lébe dobtam a tokot. Volt benne némi rizikó, ezt belátom, de elég sok kísérletemben van elsőre, a tok meg annyira ronda volt, hogy alapvetően nem volt tétje a helyzetnek.

 

15 perc múlva egy szép fehér tokot vettem ki a tálból. Ennyi. Hozzá sem nyúltam. Nem sikáltam. Annyi hiba történt, hogy az egyik sarkánál kicsit leázott az anyag, azt a gyerek legegyszerűbb ragasztójával visszarögzítettem. Ha legközelebb csinálom, szerintem nem áztatni fogom, hanem mégis körömkefével sikálom és akkor szerintem nem fog leázni.

 

Nekem elég látványos volt a különbség.