Egyelőre még nincs szó semmiféle trendről, de azt gondoltam, akár lehetne is. Amikor a lányom baba volt, még a csapból is a babamasszázs folyt, masszíroztam is, de mérsékelt sikerem volt, pedig kitartó voltam. Érdekes, hogy számtalan cikk, írás jelenik meg arról, hogy a kisbabáknak mennyire fontos az érintés, ahogy egy picit is nagyobbacskák lesznek, ez a vonal valahogy eltűnik, pedig szerintem a kisovisoknak, kisiskolásoknak ugyanúgy  alapszükséglet még a sok-sok finom érintés.

Aztán ahogy nagyobbacska lett, valahogy fordult a kocka.

girl-56721_1280.jpg

Amikor én kicsike voltam, a gyerekorvosom azt mondta anyukámnak, hogy a gyerekek a köldökük körül, a pocakjuknál hordják a lelküket. Szerintem ez nagyon szép és találó társítás, emlékszem, az összes kisiskolás szorongásomat én is ott tároltam.

Az ovi nálunk nem igazán egyértelmű siker, nincs oda érte a lányom és sokszor próbálunk itthon feloldani ovis konfliktusokat (pl. a Dini azt mondta, már nem a barátja és a Zozi elvette a hernyóját, meg ilyenek).

Néha fájt a pocakja, ami valahogy ölelésre mindig elmúlt. Volt, hogy azt hittem, a levegő szorult be neki kicsit, ezért az gondoltam, finoman kimasszírozom. A műsorszámmal azóta is hatalmas sikerem van, ha egy kicsit el van nyunnyadva, jöhet egy jó kis gyerekmasszázs.
És hopp, az benne a nagyon izgalmas, hogy mindig minden baj elmúlik tőle. A pocakfájás is (a szervi bajokat persze kizártuk).
Persze nem vagyok szakember, egy darabig kicsit aggódtam, hogy nehogy rosszul nyomkodjam a szerencsétlen gyereket, de igazából nyomkodásról nem nagyon van szó, csak finom mozdulatokkal átkenem olajos kézzel a pocakját, talpacskákat, hátát, mikor mi esik jól, még a kezecskéit és átmorzsolgatom kicsit. Egy teljes, finom átsimogatástól teljesen el tud alélni.

Aki bizonytalan lenne a masszírozással kapcsolatban, itt találhat egy részletes leírást, igaz, ez babákra vonatkozik, de szerintem nagyobbak esetében is alkalmazható.

Fürdés után a legjobb masszírozni, amikor még kicsit nedves a bőre, mert úgy tudja igazán jól beszívni az olajokat.

És egyszerűen imádja, elszáll a feszkó, gurgulázva nevet a végén.

Három féle olaj vált be eddig az attrakcióhoz, de igazából egy sima olíva is megteszi, ha az van otthon. Lehet bele tenni – szigorúan egy csepp – levendulaolajat, az még jobban relaxál.

 

Pár tipp olajra:

1. Jojoba olajat (nekem Mosómamis van, az bevált) teszek a tenyerembe és abba cseppentek egy csepp levendula illóolajatjojoba.jpg
2. Manna babaolaj – nagyon, finom, bársonyos olaj E-vitaminnal

ApoloBabaOlaj_hangulat.jpg
3. MySpirit Skincare babaolaj – isteni illata van, és nagyon jól beszívódik

myspirit.jpg

 

A fenti termékeket csak azért soroltam fel, mert részben újdonságok, részben tényleg nagyon jó minőségűek, de a hangsúly nem ezen van, hanem az érintésen. Amíg otthon vannak a gyerekek, addig sokkal védettebb közegben vannak, amint közösségbe kerülnek, meg kell vívniuk a kis harcaikat és ez teljesen normális. De ahogy egy fárasztó nap után nekünk is jól esik, ha valaki átmasszírozza a nyakunkat, lábunkat, a gyerekeknek is jól esik. Ez a fajta törődés másképpen tölt fel, mint egy beszélgetés.

goldenblog.jpg