A nyaralásra bedobtam magamnak egy levendulavizet, ha valakivel esetleg enyhébb  napbaleset történne, akkor legyen mit fújni rá. Szerencsére senkinek nem lett semmi baja és az időkorlátokat is 87.5%-ban jól betartottuk, de mondjuk olyan volt, hogy városnézés után este bizsergett a vállam. Nem égett le, nem fájt, csak sok volt neki vélhetően. Akkor este levendulavízzel fújtam be és az nagyon jól nyugtatta. A narancsvirágvíznek is van bőrnyugtató hatása, egy korábbi receptben csípésekre való hűsítő zselében használtam.

testpermet_1.jpg

viragviz-levendula-bio.png

Körömvirág balzsam

Biztos minden anyukának van „varázskrémje”. Ez egy olyan fantasztikus és univerzális találmány, amivel az apró gyereksebek egészen biztosan gyorsabban gyógyulnak. Nekem egy körömvirág balzsam van erre a célra rendszeresítve, és figyeltem is mindig, hogy a karcolások, horzsolások milyen szép hamar elmúlnak a gyerekről. (A horzsolás szélénél szoktam finoman bekenni.) Gondoltam, a gyerekek alapból gyorsan és könnyen regenerálódnak, de aztán nekem is lett valami sérülésem és gondoltam, kipróbálom. Az én bőröm is látványosan gyorsan regenerálódott.

 

 

 

olivia-natural-koromvirag.jpg

Égésre shea vaj

Ezt is hallottam már, de ki is akartam próbálni. A konyhában sajnos rendszeresen érnek kisebb-nagyobb balesetek és egy ilyen alkalommal a shea vajhoz nyúltam. A hatás meglepő volt, kiválóan lehúzta a gyulladást, hamar és szépen gyógyult.

446-organikus-ghanai-shea-vaj.jpg

Mágikus tamanu

A nyaralás alatt nagyon megégettem a kezemet és a vendéglátónknak volt valami egészen különleges extra csodakrémje. A tamanu. A seb nagyon mély volt és kifejezetten rasnya, a körömvirág balzsamomnak beletörött a bicskája (hello gigászi képzavar).

A tamanu viszont bizonyított, pillanatok alatt elkezdte begyógyítani a sebet. Esküszöm, ha nagyon néztem volna, szerintem realtime is láttam volna, ahogyan zsugorodik.

Itthon is megtaláltam a lelőhelyeét olaj formájában több helyen is lehet kapni, szerintem érdemes valahogy beszerezni egyet a házipatikába. Ha elfogy a kis tégelyemből, szerintem fogok rendelni valahonnan.

tamanu1-500x500.gif

 

 bio-kalabafa-calophyllum-inophyllum-olaj.jpg