Kétségtelenül ez az egyik kedvenc salátám, már kiskamasz koromban rácsodálkoztam erre a zseniális ötletre, hogy a az alapvetően hideg leveles salátát valami forróval is fel lehet dobni,
A franciák egyik kedvenc étele, szinte minden étlapon megtalálható. Könnyű, de laktató fogás.
Hozzávalók 4 személyre:
- 3 marék zöldsaláta
- 1-2 marék bármilyen szezonális zöldség
- 5 dkg fekete olajbogyó
- 5 dkg dió
- 3 szelet baguette
- 10 dkg kecskesajt
- egy evőkanál olívaolaj
- egy teáskanál dijoni mustár
- kevés citromlé
- só, bors
Elkészítés:
A kecskesajtot szeleteljük fel és grillezzük rá a baguette-szeletekre. Közben keverjük össze a saláta hozzávalóit. Az olajat egy kis tálkában keverjük ki a mustárral, sóval, borssal, majd végül löttyintsük az egészet a salátára. A grillezett kis baguettekkel rakjuk körbe a saláta tetejét és frissen fogyasszuk.