Kétségtelenül ez az egyik kedvenc salátám, már kiskamasz koromban rácsodálkoztam erre a zseniális ötletre, hogy a az alapvetően hideg leveles salátát valami forróval is fel lehet dobni,

A franciák egyik kedvenc étele, szinte minden étlapon megtalálható. Könnyű, de laktató fogás.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 marék zöldsaláta
  • 1-2 marék bármilyen szezonális zöldség
  • 5 dkg fekete olajbogyó
  • 5 dkg dió
  • 3 szelet baguette
  • 10 dkg kecskesajt
  • egy evőkanál olívaolaj
  • egy teáskanál dijoni mustár
  • kevés citromlé
  • só, bors

Elkészítés:

A kecskesajtot szeleteljük fel és grillezzük rá a baguette-szeletekre. Közben keverjük össze a saláta hozzávalóit. Az olajat egy kis tálkában keverjük ki a mustárral, sóval, borssal, majd végül löttyintsük az egészet a salátára. A grillezett kis baguettekkel rakjuk körbe a saláta tetejét és frissen fogyasszuk.