Miután az élemiszer és annak kezelése most az egyik legfonosabb kérdés, ezért megint ebben a témában hozok nektek pár hazsnos tippet.

  • Amikor alapanyagot fagyasztunk le, érdemes előre átgondolnunk, mit szeretnénk belőle készíteni és annak megfelelően porciózva, szeletelve fagyasszuk le.
  • Az élelmiszereket mindig tisztán fagyasszuk le, mivel kiengedés után például a zöldséget már nem tudjuk rendesen megpucolni. Ha kész ételt fagyasztunk le, fontos, hogy ne egy nagy adagot fagyasszunk le, hanem két-három fős adagokat. Ezekből mindig kivehetünk egyszerre többet is, de ha túl sok, amit egyben kivettünk, akkor nem fagyaszthatjuk vissza!
  • A burgonya viszont renitens, nem híve az efféle mókának, vagy egyszerűen csak nem szereti a hideget. Nem lehet fagyasztani, kásás lesz, szétesik, nem jó, nem finom.
  • Ha a kisbabánkkal éppen a hozzátáplálásnál járunk és be szeretnénk tárazni a mélyhűtőnket isteni pürékkel, burgonyaalapúakkal ne kísérletezzünk, a babák is megérzik a különbséget.
  • Ha már egyszer kivettünk valamit a fagyasztóból és kiengedtük, már nem fagyaszthatjuk vissza!
  • A legjobb, ha már előző nap kivesszük a fagyasztóból azt, amit másnap fel szeretnénk használni. Ha áttesszük a hűtőrészbe, úgy hasznosulhat a hideg energia is. A húst csomagolás nélkül ne tegyük forró vízbe vagy víz alá, mert az állaga megváltozik.