A férjemmel minden behatárolhatatlan ételt “hökkenetnek” hívunk. Mindketten erősek vagyunk ebben a műfajban. Írhatnám, hogy „sült zöldségek parmezánnal” de az elég unalmasan hangzik. Amikor konyhás könyvemet írtam, abban a hatalmas mázliban volt részem, hogy pár napot Barcelonában tölthettem. Ezer éve vágytam oda, miután a temperamentumom is eléggé „déli” és külföldön mindig spanyol turistának néztek, ezért jogos volt az előfeltevésem, hogy igen jól fogom ott magam érezni.

Az egyik dolog, amivel kapcsolatban a férjemmel folyamatosan sikerült lenyűgöződnünk, hogy a legfinomabb ételeik voltak a legegyszerűbbek. Az egyik kedvenc köretem a fokhagymás, fűszeres olívaolajban sült zöldségek voltak. Semmi extra, némi paprika, gomba, meg gondolom, amit a konyhában találtak. Ettől annyira bezsongtam, hogy itthon is azonnal reprodukálni akartam, de a húsmentes hétfők örömére csináltam belőle egy főételt. annyira jó lett, hogy még a saját anyámat is sikerült lenyűgöznöm vele. 
Amióta pedig egy zöldségközösség tagjai vagyunk, mindig kisegít ez a recept, úgy teszek már én is, mint a spanyol mammák, amit találok, felaprítom és vágom bele a serpenyőbe!

Hozzávalók:

• 3 közepes kaliforniai 
• paprika 
• 2 kisebb/1 nagyobb cukkini 
• 30 deka laskagomba 
• 3-5 gerezd fokhagyma 
• 2 szál újhagyma, borsikafû, bazsalikom
• kevés reszelt parmezán 

A zöldségeket megmostam, és nagyjából egyforma méretűre daraboltam. A paprikát csíkokra szeretem vágni, a többit inkább kockáztam. Olívaolajon elõször a paprikát kezdtem pirítani, mert az készül el a leglassabban. A fűszereket is rászórtam. Amikor a paprika fonnyadni kezdett, rádobtam a többi zöldséget és a fokhagymát. Löttyintettem rá még olajat, hogy jól bele tudjam forgatni, itt nem spóroltam az olajjal, ez akkor finom, ha nem száraz. Addig kevergettem, míg az összes zöldség megpuhult, de arra figyeltem, hogy ne süssem túl. Tálalásnál kevés parmezánt ízlés szerint egy kevés csilit szórhatunk a tetejére. 
Wokban és nagy méretû serpenyõben is készíthetõ.