Arra gondoltam, bevezetem a „húsmentes hétfő” mozgalmat. A lényeg könnyen kitalálható, hétfőn kizárólag húsmentes ételeket szeretnék ezután főzni és szeretném, ha akinek van hozzá kedve, velem tartana. Kedvcsinálónak meg is osztanék két receptet, az elmúlt napok családi slágereit.
Tejes-petrezselymes parázskrumpli

Imádjuk az újkrumplit és ezt a receptet a férjem hozta a családi közösbe.

 Hozzávalók:

  •  fél kiló parázs újkrumpli
  • egy csomag petrezselyem
  • egy kevéske tej
  • vaj

A krumplikat kefével kicsit megtisztítom, leöblítem, majd vajon pirítani kezdem, majd lefedve párolom tovább, amikor már félig puha, kis tejet öntök alá, ettől lesz igazán finom krémes az íze.
A legvégén hozzádobom a petrezselyem zöldjét és kicsit még összeforgatom vele. Kész is van, friss paradicsommal isteni ebéd, vacsora lehet belőle.

 

Spárga egyszerűen

Ne mis tudom, mikor jöttem rá, hogy imádom a spárgát. Szinglikorom egyik kedvenc szezonbéli vacsorája volt a következő, ha jól emlékszem Stahl Judit féle recept:

Hozzávalók:

  •  fél kiló spárga
  • olíva olaj
  • só, bors

Ez sem kimondott bonyolultum. Egy tepsi aljára kevés olíva olajat öntünk és a megmosott, szára végétől megfosztott spárgát rádobáljuk, majd sózzuk, kicsit borsozzuk. Én lefedés nélkül szoktam a sütőbe tenni és 180 fokon 2-20 perc alatt megsütni. Szeretem, ha kicsit megpirul a vége és ropog,d e ez persze egyéni. Néha sajtmártást, néha joghurtos, vagy tejfölös mártogatót csinálok hozzá.

fotó (5)

Neked is van egy jó húsmentes recepted? Oszd meg velem, velünk és csinálhatunk egy gyűjtést ide a blogra, hogy azoknak, akiknek van kedve velem együtt eztán húsmentes hétfőt tartani , legyen némi inspiráció, meg persze nekem is jól jönnek a friss ötletek.

(Írjátok ide kommentbe, én pedig szépen beszerkesztem őket bejegyzésbe.)