Ezt a receptet már sok helyen olvastam, de most próbáltam csak ki a nyaralás alatt, nem is leszek hosszú, mert a wifit hol hozza a szél, hol elfújja, szóval a lényeg:

bananpacset.jpg

Hozzávalók egy hatalmas turmixhoz:

  • 1 banán
  • 3 dl tej/magtej
  • ízlés szerint egy kevés méz

A banánt meghámozom és felkarikázom, majd legalább négy órára a fagyasztóba teszem.
Innen az eljárás a normál menetben megy tovább, amikor kiveszem a fagyott a banánt a hűtőből, ráöntöm a tejet és összeturmixolom. Akinek szüksége van rá, tehet bele egy kis mézet.
Kipróbáltam úgy, hogy dobtam hozzá még egy szűk marok málnát: fenomenális.
A fagyott banán jó kis textúrát az ad egésznek, reggelire, tízórai, uzsonnára is tökéletes.

Van  itt a kertben fantasztikus füge, most, hogy ezt írom, az jutott az eszembe, holnap kipróbálom azzal is…